maanantaina, helmikuuta 27, 2023

Uuden elämän rakennuspalikat

Vanha elämä murtuu pieninä paloina ja varisee jokeen. Kuin vaahteranlehdet se lipuu hiljaa pois ja katoaa kaikkien muiden elettyjen elämien virtaan.

Mutta aina se uusi elämä rakentuu. Sitä rakentavat uudet harrastukset, uudet tapahtumat, uudet paikat, ja uudet ihmiset. Etenkin uudet ihmiset, jotka tuovat rakennuspalikoita omasta elämästään sinun käytettäväksesi, ovat suunnattoman arvokkaita. Ilman heitä rakennusprojekti jää vaikeammaksi ja ehkä vaillinaiseksi, eikä se aina heille edes helppoa ole. Mutta he tekevät sen silti, koska me olemme ihmisiä ja me tuemme toisiamme.

On pitkälti oma valintasi, mitä paloja haluat käyttää, keneltä niitä hyväksyt ja mistä niitä etsit. Aina ei tietenkään ole valinnanvaraa, vaan on rakennettava niillä paloilla mitä sinulle on annettu, mutta silti voit jättää paloja käyttämättä. Ei tarvitse katkeroitua, ei tarvitse alkoholisoitua. Ei tarvitse vahingoittaa toista. Voi antaa anteeksi. Voi valita, kenen kanssa viettää aikaansa. Voi valita, kenen mielipiteitä kuuntelee.

Voi valita, kenelle avaa sydämensä, ja voi valita, ketä rakastaa.

Viinilaseja
  kaksi tyhjää pöydällä
    silmiä painaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti