sunnuntaina, tammikuuta 16, 2005

Miksi suussani maistuu aina tältä aamulla?

Sivusta Oy Ab:n alkoholi- ja puutarhakalustedivisioona on saanut haltuunsa ainutlaatuista kuvamateriaalia, jonka transkriptin esitämme tässä seuraavaksi. Sivustan päätoimittaja Z oli oman terveytensä uhraten asennuttanut vasempaan sieraimeensa nettikameran, tarkoituksenaan napata nuo jokaöiset kiusankappaleet itse teosta.

On yö päätoimittaja Z:n koirankopissa. Laajakulmakamerassa ei näy muuta kuin nenäkarvojen vähäinen heilahtelu kuorsauksen tahdissa. Sitten kuvassa näkyy liikettä: kaksi pientä hiippalakkia heilahtaa Z:n leuan takaa näkyviin.

"Reitti selvä", hihkaisee toisen hiippalakin omistaja, toisen luokan nuorempi tonttu Repa.

"Turpa kiinni, tampio", sähähtää toisen alta pilkottava partanaama, toisen luokan vanhempi tonttu Tane. "Se saattaa herätä, jos sä kailotat noin kovaa."

"Sori", vastaa Repa.

"Hei, kyl mä tajuun et tää on sun eka keikka, mutta yritä nyt pitää piippas päässä. Tajuutsä että tää on ihan oikeesti tärkeetä."

"Mä en kyl vieläkään tajuu mitä tärkeetä tässä on" sanoo Repa ja kiipeää samalla Z:n alahuulen päälle ja tiirailee alla näkyvään ammottavaan onkaloon, josta kuuluu kuolinkorinan tapaista jyrinää. Leppeä tuulonen heiluttaa Repan partaa samalla kun Tane kömpii ylös ja kiroilee kompastuttuaan Z:n ainoaan partahaiveneen.

"Se on kato meidän duuni. Onhan tää selitetty sulle jo sata kertaa, pahvi: vahditaan onko nää kiltisti että Jiipee osaa sitten jouluna allokoida lahjaosuudet", kivahtaa Tane ja kaivaa taskustaan samalla alkometrin.

"Nii, mut mä en tajuu tätä osaa" ihmettelee Repa ja alkaa laskea housujaan. "Miks me tää tehdään?"

"Tää on kato ollut perinteenä jo ennenkuin Jiipee perusti pajan ja tehtiin sopparit virallisesta vakoilusta. Ennen vanhaan me vaan tehtiin tätä ihan ihmisten kiusaksi. Tää on kato arvokas perinne. Sopparin mukaan me saadaan tehdä tää aina vuoron lopuksi.... Se on sitten 0.9 promillea, että saadaan molemmat vääntää tortut ja kusta vielä päälle", sanoo Tane ja sujauttaa alkometrin takaisin taskuunsa.

"No se on sentään hyvä, ettei tartte takaisin tunturille mennä. Eihän siellä mitenkään riittäis vessat koko laumalle", virkkoo Repa ja kyykistyy Z:n avoimen suun päälle.

Ei kommentteja: