lauantaina, tammikuuta 31, 2004

Mitä bloggaisin?

Moni blogi on tunnustuksellinen - kirjoittajat kirjoittavat omasta elämästään päiväkirjamaisesti. Toiset taasen vain käyttävät blogiaan keinona julistaa mielipiteitään (ja kommentoida muiden mielipiteitä), kun kapakan pöytä ja ne vanhat kaverit eivät riitä. Kolmas iso ryhmä ovat linkkiblogaajat, jotka kokoavat juttuja netistä ja toimivat suotimina. Neljäs porukka on sitten se mielenkiintoisin - ihmiset, jotka todella ajattelevat ja luovat uusia asioita. Heitä voisi pitää kai lähinnä blogimaailman sisällöntuottajina, jos vertaus sallitaan. He ovat niitä, jotka keräävät lukijoita myös oman tuttavapiirinsä ulkopuolelta tai muista kuin haukkumiensa blogien faneista.

Uuden luominen on aina vaikeampaa kuin vanhan kommentointi. Siksi jokaista fiksua ja älykästä ihmistä kohden, joka laittaa itsensä tulilinjalle kirjoittaessaan tärkeistä asioista, on kymmenen ihmistä, jotka haluavat olla eri mieltä. He eivät ole eri mieltä siksi, että asia olisi tärkeä, vaan siksi, että he eivät osaa itse luoda uutta, vain riepoa jotain vanhaa.

Aionko minä sitten luoda jotain uutta vai kommentoida muita blogeja? En nimittäin suunnitellut kertovani omasta elämästäni, enkä missään nimessä halua olla linkkiblogi, joten minulle jää vain kaksi vaihtoehtoa.

Aika näyttää.

Ei kommentteja: