perjantaina, maaliskuuta 12, 2004

Hyiyäk

Yksi äklöimpiä asioita maailmassa on se, kun menee ja lykkää salmiakkipastillin suuhunsa, ja sitten - juuri kun suu on täynnä ihanaa syljen ja salmiakin sekoitusta - yllättäen aivastaakin. Se tulee niin äkkiä, että et juuri aivan ehdi nielaista, ja uljaasta yrityksestä huolimatta suusi sisältö tyhjenee rinnuksille ja/tai syliin.

Yritä siinä nyt sitten olla esimerkiksi kokouksessa tai toimistossa kovin blasé, kun räjähdysmäinen aivastus ensin tappaa keskustelun koko toimistossa, ja epämääräinen, mustia läiskiä sisältävä limaklöntti juoksee pitkin vaatteitasi lumivyöryn lailla. Yrität tunkea itseäsi pöydän alle mahdollisimman tehokkaasti ettei kukaan vain huomaisi, ja samalla harot pöytälaatikosta nenäliinoja, jotta ehdit pelastaa loputkin vaatteesi tuhriutumasta.

Ja koko loppupäivä pitää vältellä kokouksia, tiskin takaa nousemista, tai edes kaikkia kontakteja ihmiskunnan kanssa, ettei tarvitse alkaa selitellä kummallisia tahroja valkoisissa housuissa. Luonnollisesti vielä juuri sinä päivänä toimistossa juhlitaan jotain samppanjan kera.

Sitten vielä jotkut ihmettelevät, miksi toiset pukeutuvat aina mustiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti