perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Runo. Stop. Torstai. Stop

Kohtasin sinut
  kun muutit maailmaani
    loppukesällä.
  Syksyllä olimme jo
    vanha aviopari.


(Aihe).

keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Pieni ajatus

Ihminen aikuistuu silloin, kun hän luo omat tarpeensa ja halunsa, eikä hän enää saa niitä ulkopuolelta.

torstaina, heinäkuuta 13, 2006

Luuserin tunnustuksia

En ole koskaan kokenut todellista rumuutta. Tiedättehän, sellaista joka saa kääntämään kasvot pois, ja toivomaan, että sitä ei olisi ikinä nähnyt. Minussa on nimittäin vika: osaan löytää jokaisesta asiasta sen kultaisen reunan, joten en pysty mistään sanomaan, että se olisi tosiaan ruma.

Sisälläni on jotain ärsyttävän positiivista, joka ei suostu kuolemaan. Joillakin ihmisillä on voimakas tieto oikeasta ja väärästä; rumasta ja kauniista; totuudesta ja todellisuudesta. Kadehdin ja pelkään heitä. Kadehdin siksi, että he saavat tehtyä asioita, eivätkä jää uinumaan ikuiseen arvailuun ja hymistelyyn. Pelkään, sillä myös he voivat erehtyä.

Rumaa? Kaunista?
  Relativismin aallot
    tasaavat kaiken.

maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

9.7.6

Eiliselle jatkoa, kun tuli nyt ahkerasti käytettyä pientä mustaa muistikirjaa pitkästymisen estämiseksi. Jotain käsittämättömän melankolista suomalaisissa kesähäissä kyllä on.

Häät, ilon juhla!
  Nurkassa soittaa bändi
    jotain mollissa.

sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

8.7.6

Kesähäät täyttävät kalenterini. Rutiini on aina sama: kirkko, sulhanen, morsian, pappi, tahdon, aamen ja sitten siirrytään juhlapaikalle, jossa on aina hieman liikaa ihmisiä, hieman liian hidas tarjoilu ja hieman liikaa nolostuttavia leikkejä. Kyynärpäät kolhiutuvat pöytiin ja tuoleihin, kuuman kahvikupin kanssa joutuu taiteilemaan kummien välissä, ja miehet pakenevat kakkukahvien jälkeen ulos, "katselemaan autoja."

Ja kossupullo narahtaa.

Kesäinen valssi
  hiukkasen haparoiva,
    ainutkertainen.
  Toivon teille onnea
    lähden silti aikaisin.

torstaina, heinäkuuta 06, 2006

Muutos revisited

Olosuhteiden pakosta joudumme nyt osallistumaan Runotorstaihin vanhalla merkinnällä... Pahoittelemme.

Sivusta haluaa kuitenkin korostaa, että Sivusta on viisivuotissuunnitelmassaan sitoutunut tuottamaan vähintään 80% uutta materiaalia, että tämänkertainen kierrätysyritys Sivustassa on ensimmäinen laatuaan koko universumin historiassa, ja että koko oravalauma on melkomoisen äimistynyt onnistuttuaan livauttamaan tämän päätoimittaja Z:n valvovien silmien alta.




Haiku- ja tankarunoudessa vuodenaikojen vaihtuminen on eräs kantavia, tai ainakin usein toistuvia teemoja. Eteläisen Suomen keväälle lyhyt runomuoto on omiaan, sillä tuntuu siltä kuin kevät tulisi tänne juoksujalkaa - oikealta vasemmalle Länsiväylää rynnistävä, vanhuksia tieltään heitellen; kuin viimeiseen Otaniemen bussiin yrittävä teekkari.

Joku aamu sitä vain herää ja on kesä.

Männyt taipuvat
  lumikuorman painosta
    rinteen kupeessa.
  Käänsin katseen puoleesi
    talvi kääntyi kesäksi.