keskiviikkona, lokakuuta 13, 2004

Lounasmarkkina-arvoteoria

Tulipa tuossa lounaalla erään toisen bloggaajan kanssa idea, siis se semmoinen juttu joka liimautuu päähän kuin Keskustan vaalihymni (jos niillä siis sellainen olisi), eikä suostu menemään pois. Valitan jo etukäteen tätä klähmäistä ajatusta.

Kun nämä ATM-bloggaajat nyt selvästi omaavat mitä suurinta tietoteknistä kykyä (nörttejä kun ilmeisesti ovat), niin miten olisi, jos he ottaisivat tietokoneen känsäiseen kouraansa ja tekisivät ihan empiiristä kokeilua markkina-arvoillaan. Pinserin listan seuraksi voitaisiin rakentaa semmoinen kiva "bloggaajapörssi", jossa eri bloggaajien markkina-arvoa voisi mitata. Päästäisiin siis kerrankin tilanteeseen, jossa todelliset Ylemmän ja Alemman Tason Bloggaajat erottuisivat ja pääsisivät pätemään omalla pätemättömyydellään.

Hyvänä peruskysymyksenä olisi luonnollisesti: "Paljonko maksaisit lounaasta bloggaajan X kanssa?" - eli paljonko olisit valmis maksamaan parista tunnista aikaa keskustella ko. bloggaajan kanssa ihan noin elävässä elämässä. Tällä kysymyksellä mitataan, ketkä olisivat todella mielenkiintoisia bloggaajia. (Lounaspörssissä ei tietenkään liikutella mitään oikeaa rahaa, vaan jotain virtuaalileikkieuroja - vähän niinkuin oikeassakin pörssissä.) Samaten tätä olisi huomattavasti helpompi arvioida kuin laskeskella sitä, kuinka monta kertaa kukakin on saanut pildeä tai jormaa - valitettavasti kun Suomesta puuttuu Stasin kaltainen tehokas valvontakoneisto, jolla epäilyttävät väitteet tusinasta penetraatiosta viikossa voitaisiin tarkistaa kattavasti.

Esimerkiksi itse voisin maksaa vaikkapa Ihmissuhteiden Henryn seurasta vitosen, ihan vain nähdäkseni millainen heebo siellä oikeasti on. Varo Vaan voisi kirvoittaa minusta irti jo kympin (ilman Resurssia). Schizo-Janneen en varmaan uhraisi kolikkoakaan, koska sen näkee missä tahansa bloggaajien kissanristiäisissä kuitenkin. Anonyymit bloggaajat olisivat tosin lähtökohtaisesti kovemmassa asemassa (kaikki haluavat nähdä ovatko Tiramisun tytöt todellakin niin kauniita kuin huhut väittävät), mutta eiköhän se tilanne siitä tasoittuisi aikaa myöten.

Hanska on heitetty. Tehkää jotain. Minen osaa.

Ei kommentteja: