perjantaina, helmikuuta 25, 2005

Rauha maassa ja ihmisillä tahtotiloja

"Karvafetissin omistavan naisen kanssa elämistä: Jos ajat, et saa. Jos saat, et aja."

"Olipa huono", sanoi Sivustan päätoimittaja Z alaiselleen. "Ei me tota voida painaa. Menee vielä blogistanin maine oikeamielisten, sanavalmiiden, älykkäiden, rehellisten ja huumorintajuisten ihmisten kollektiivina. Meillä on kato tulosvastuu."

Alainen nyökkäili, silmät alaspäin luotuna kuten oli sopivaa. Kashmirmatto oli jo hieman kauhtunut, ja aiempien assistenttien polvien jäljet erottuivat vielä selvästi. Samaten salaluukun ääriviivat, vaikka kaikki teeskentelivätkin, ettei sellaista ollut olemassa. Kyselijät kun yleensä vain katosivat.

"Poronpurenta- ja ykkösolut -tiimin pitäisi ymmärtää, että Sivusta ei ole ihan mikä vaan blogi, vaan lukijoilleen tärkeä ja luotettava tietolähde", päätoimittaja Z jatkoi paasaamistaan. "Meidän on tarkkaan määriteltävä, millaisesta fetissistä on kysymys, sekä annettava dynaamisempi kokonaiskuva mediaorientoituneelle tiedon valtaväylän konsuumereille".

Alaista alkoi pelottaa. Yleensä kun Z alkoi puhua konsulenttikieltä, puheesta ei tullut loppua. Kerran oli jouduttu soittamaan Jari Sarasvuo paikalle, joskin Z oli sen jälkeen halinut pientä valkoista pehmojänistä kokonaisen viikon, kutsuen sitä sisäiseksi sankarikseen. Toimituksen mielestä viikko oli tosin ollut erinomaisen rauhallinen.

"Interaktiivinen multikontekstuaalisuus syöttää käyttäjille tehotodellisuutta huomiotalouden meressä", honotti Z itähelsinkiläisellä nenä-äänellään, ja jatkoi sitten silmät rävähtämättä: "Konsernimme tehtävä on luoda innovaatiovisioita ja analysoida kriittisiä disruptioita alhaisella latenssilla sekä tuottaa älyoikeuksia teknologisen kehityksen harjalla."

Alainen nosti katsettaan varovasti. Z ei näyttänyt huomaavan häntä jatkatessaan paasaamista. Alaisen huomio kiinnittyi Z:n vasemmassa suupielessä heiluvaan kuolatippaan, joka huojui hypnoottisesti edes takaisin. Vasta kun Z oli lakannut puhumasta, hän havahtui ja tajusi, että hänelle oli esitetty kysymys.

"Joo", alainen vastasi vaistonvaraisesti ja katui sitä välittömästi.

"No hyvä, tää on sitten tällä sovittu. Muutat sen muotoon 'Sukupuolirooliriippumattoman suhteen transgressio disruptiivisessa mediaympäristössä: karvoituksen hubris eri osapuolten diegesiksessä.' Huomisaamuksi 30.000 merkkiä, tehdään tästä pääartikkeli."

Alaisen poistuttua paikalta typertyneen näköisenä Z nojautui taaksepäin oselotinnahkaisessa tuolissaan ja yritti puhallella kuolakuplia tyytyväisenä. Päätoimittajuus ei ollut helppo homma, mutta hän piti itseään onnistuneena ja reiluna johtajana. Olihan hän saanut hyvin, hyvin positiivisia arvosteluja vuosi vuoden jälkeen.

Ei kommentteja: