maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Terrorismia

En nyt yleensä viitsi kommentoida päivänpolitiikkaa täällä, mutta tämä kyllä ylittää myös Sivustan uutiskynnyksen: Sisäministeri Rajamäki on sitä mieltä, että EU:n pitäisi alkaa valvoa internetiä Venäjän kanssa, koska "siellä levitetään terroristisia ideologioita".

Siis haloo? Venäjän, joka on tunnetusti yksi sananvapauden perslävistä tässä maailmassa? Venäjän, joka muiden suurvaltojen tavoin määrittelee terrorismin kannattajaksi kenet tahansa, joka ei pidä hallituksen politiikasta? Venäjän, joissa toimittajia ammutaan kirjoitustensa perusteella? Mitä seuraavaksi, sama sopimus Kiinan kanssa, joka ammuskelee tiibettiläisiä pakolaisia terroristeina? Vai CIA:n kidutusleiri Sauvoon?

Huomatkaa, että uutisessa esiintyy sana "terroristi" kymmenen kertaa. Koko uutisessa sen sijaan on vain kahdeksan virkettä. Näin tiheästi sanaa ei viljele kuin Amerikan Yhdysvaltojen nykyinen hallitus. Ja Suomen sisäministeri.

Ja miksi Helsingin Sanomat ja YLE eivät kumpikaan ole uutisoineet Rajamäen lausuntoja? Luulisi sen, että sisäministerimme haluaa yhdistää Suomen ja Venäjän sisäpolitiikan, kiinnostavan myös suurempaakin yleisöä.

Vanhurskaan miekka
  vääräuskoisten huuto
    voiton hiljaisuus
  Me uhrasimme kaiken
    jotta emme pelkäisi.

Ei kommentteja: