sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Sivustan vinkkipalsta, osa I

Hei, täällä taas Tiina Töppö-Vähä-Läyliäinen päätoimittaja Z:n paperikorista, moi!

Oletteko huomanneet, että jos maksaa kaupassa kortilla, niin summaa ei pyöristetä, mutta jos maksaa rahalla, niin silloin se pyöristetään? Eli siis jos senttilukema on 52, niin säästät kaksi senttiä maksamalla käteisellä, koska se pyöristetään 50 senttiin. Samaten, voit säästää jopa kaksi senttiä, jos maksat kortilla, jos lukema on 58 tai 59 senttiä, koska muuten se pyöristettäisiin 60 senttiin.

Tällä keinolla voit, jos olet tarkka, säästää keskimäärin 1.2 senttiä joka kerta kun käyt kaupassa. Vuositasolla - jos käyt viisi kertaa viikossa kaupassa - säästät peräti kolme euroa!

Jos ostat säästämilläsi euroilla kolme purkkapakettia (á 5 tyynyä) niin sinun pitää jauhaa samaa purukumia vain 20 päivää, jotta ne riittäisivät koko vuodeksi. Ja jos jauhat kymmenen tuntia päivässä, kulutat niin paljon energiaa, että laihdut kokonaisen kilon!

Tarkalla laskennalla laihdut siis ilmaiseksi!

Seuraavalla viikolla tarkastelemme, miten lasimurskasta rakennetaan polkuauto, voitetaan V65-ravit kuuntelemalla radion taustakohinaa ja nostetaan Suomen kansantuotetta 3%.

Ei kommentteja: