lauantaina, huhtikuuta 23, 2005

Luova tauko

Joku muukin kaipaili sanojaan pois siitä vankilasta, joissa niitä pidetään aina näin viikonloppukännien välisinä ajanjaksoina.

Minusta on ihan hyvä idea antaa kirjoittamislihaksen levätä välillä. Jos rautaa pumppaa joka päivä, niin tulee ylikunto ja lihassärkyä; sama pätee varmasti myös aivoon tai kirjoittamislihakseen.

Sivustan rauhas- ja passiväärennös -osasto (yllättyisitte, jos tietäisitte miten paljon yhteistä niillä on) suositteleekin jokaiselle bloggaajalle pidennettyä bloggaustaukoa, ja pienehköä bloggausjumppaa:

Ota tukeva asento penkillä, siirrä jalkakahleet sivuun, etteivät ne häiritse vapaata liikkumista, ja teippaa hiirikätesi kiinni hiireen.

Liikuta hiirtä ruudun vasemmasta laidasta oikeaan kymmenen kertaa.

Liikuta hiirtä ruudun ylälaidasta alalaitaan kymmenen kertaa. Tällä harjoituksella saadaan hiiri lämmiteltyä, sillä huonosti lämmitetty hiiri saattaa kaataa koneen.

Avaa blogialustasi ikkuna, ja napsauta "uusi merkintä" -ikonia ja sen jälkeen "julkaise". Toista harjoite kymmenen kertaa.

Seuraaaksi siirrytäänkin teille iloisille pikkupirpanoille tutumpaan toimintaan, eli kopiointiin. Ota pöydältä satunnainen paperi, ja kirjoita siitä jokin satunnainen kappale. Toista kymmenen kertaa. Esimerkki:

Erbjudandet förutsätter ett fortlöpande Welho bredbandsabonnemang för minst 6 månader (från 19,90/mån). Normalpris: kabelmodem 69,- och WLAN kabelmodem 139,-. Öppningsavgift 30,-. Welho datasäkerhet 6,-/mån.


Tämän jälkeen kirjoitetaan ihan vapaata tekstiä hetken aikaa, yritetään kanavoida henkiä ja repostellaan kielillä:
fjqwoief jqw fgkeyt k05+4 y549k 454k yt543k7q
a3tgkr4w0k5y 435ky 9we rkgh+2w b4k4eg'k w4+k0254+0 k+kgh +45k keså'pkrgz'åsdpkg po kdrgpoweksprg okewk9psdo gpeok rgkweåprg okweporg keowk år'kg å'åp ekrgkowe pokgjrewp9j tåprewj pgnej tgwej gpokjewrpgkoepr gwjeoijersgeorgijeor jreåseäkv pok pg.


Noniin, tunnetteko jo miten energiat virtaavat ja blogirauhanen alkaa tykyttää?

Kolmantena harjoituksena tuotetaankin sitten jo ihan järkevää tekstiä. Avataan sanakirja satunnaisesta kohdasta, ja kirjoitetaan sana blogiin.

"Paino".

Mitähän se meille tuokaan mieleen? No aivan, verkonpainon! Ja siitä tietysti hyppää mieleen mafiosojen ihastuttava tapa ruokkia kaloja valamalla betonikengät vasikalle ja heivaamalla tämä sillalta jokeen. Mistä luonnollisesti tulee mieleen lehmä autiolla ja pimeällä niityllä, jossa vieläpä sataa. Ja näin voidaan aloittaa blogientry:

"Näin kerran lehmän, joka märehti yksinään pellolla sateessa. Minä olen tuo lehmä. Tai ainakin minusta tuntuu siltä usein: olen tyhmä ja yksinäinen. Tai ainakin seison sateessa. Mikä mahtaa olla lehmyyden syvempi sisus? En tiedä, mutta saavatko lehmykäiset flunssan jos on märkää? Ystäväni sanoo, ettei saa."

Ja niin edelleen. Näin voimme generoida pupputekstiä, joka kuitenkin vaikuttaa blogilta. Kun tällaista on tarpeeksi kirjoittanut, niin sitä joko ampuu itsensä, tai vaihtaa aihetta. Ja kas, ongelma ratkaistu.


(Eh. Pitänee jutella noista rauhasasioista tarkemmin tuon osaston kanssa. Siellä taitaa olla vakava vajaatoiminta menossa...)

Ei kommentteja: