torstaina, huhtikuuta 08, 2004

Kuinka tehdä blogilla rahaa?

SchizoBlog pohtii, voisiko bloggaamisella tehdä rahaa. Tällä hetkellähän "kaupalliset" blogithan ovat lähinnä täydentämässä olemassaolevia palveluita.

Mielestäni markkinoilla olisi tilaa hyvin kirjoitetulle, esimerkiksi Helsingin yöelämään keskittyvälle mobiiliblogille. Itse blogin tulisi olla ilmainen lukea, mutta vaikkapa mainosrahoitettu.

Luonnollisesti blogin tulisi olla sellainen, että sitä kykenisi lukemaan myös mobiililaitteilla. Muuten sen ajankohtaisuus kärsii, kun sitä voi lueskella vasta krapulassa lauantai-aamuna.

Moblogaamisessa tuoksahtaa raha muutenkin enemmän, koska se voi tarjota hyödyllistä tietoa harrastajille asioista, jotka ovat reaaliaikaisuudeltaan jossain tv-lähetyksen ja sanomalehden välissä. Vaikkapa nyt esimerkiksi klassisena esimerkkinä lintu- tai julkkisbongarit, tai muuta silminnäkijäraportit.

Jos bloggaamisella voi tehdä rahaa (tai siis - kyllähän eri palvelut tekevät jo rahaa, kyse on yksityishenkilöistä), niin resepti on periaatteessa yksinkertainen: kirjoita jostain, mikä kiinnostaa tarpeeksi montaa ihmistä; jos ideasi on tarpeeksi hyvä, voit pyytää rahaa suoraan lukijoilta, jos ei - hanki mainostajia (ja myy mainoksetonta versiota). Kirjoita lisää, mainosta, hanki lisää lukijoita.

Ensimmäiselle se tulee olemaan suuri työ. Seuraavat pääsevät helpommalla. Asiaa tietysti helpottaisi, jos joku blogimaailman supernörtti rakentaisi valmiiksi julkaisualustan tai palvelun tällaista varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti